Wat levert Oypo jou op

Een fotograaf die met Oypo werkt, is aanzienlijk minder tijd kwijt met administratie van nabestellingen en het geven van service en support aan klanten. Hierdoor blijft er meer tijd over voor het fotograferen en werven van nieuwe opdrachten.

Een professioneel imago

Behalve dat je meer tijd overhoudt, is het precies de saaie romslomp die je uit handen geeft. Geen gedoe meer met betalingen, fotobestanden, vaklabs, verzendingen, administratie en support. Wij nemen alles uit handen zodat jij je focus helemaal op de fotografie kunt houden.

Het prettige bestelproces van jouw online winkel zorgt voor een professioneel imago bij je klanten. De lange lijsten aan fotoproducten en uitgebreide betaalmogelijkheden, overzichtelijke orderbevestigingen en ordertracking voor jouw klanten, de snelle levering en de persoonlijke ondersteuning door het supportteam: het is een kleine greep uit de mogelijkheden waardoor je niet langer voor grote fotografiebedrijven onderdoet.

Oypo biedt uiteenlopende betaalmogelijkheden aan jouw klanten. Zij kiezen zelf op wat voor manier ze willen betalen; met iDEAL, PayPal, creditcard of overboeking. Pas als de klant zijn of haar betaling heeft gedaan, gaan we de fotoproducten produceren.

Wat het kost

Je draagt alleen een gedeelte van de winst van de verkochte foto’s af aan Oypo. Verkoop je weinig, dan kost het je ook weinig, verkoop je veel, dan betaal je meer. Je bepaalt zelf de verkoopprijzen van de foto’s en daarmee dus je eigen winstmarge. De standaard commissie voor Oypo is 20% van de winst.

Met Oypo-PRO kun je de commissie verlagen. Daarnaast biedt Oypo PRO ook veel extra functionaliteiten om de workflow en marketing te optimaliseren. De bijdrage voor Oypo-PRO is slechts 10 euro per maand (of 100 euro wanneer je kiest voor een jaarabonnement).

Met Oypo-PRO heb je bovendien automatisch commissiekorting bij verkoopprijzen boven de 15 euro: 50% op normale producten en 75% op digitale leveringen.
Daarnaast kun je de standaardcommissie verlagen naar 18% of 16% tegen een kleine extra vergoeding van een additionele 3,75 euro resp. 12,50 euro per maand.

De commissie gebruiken we om de dienst te bekostigen.

“Sinds ik met Oypo werk, kan ik minimaal drie opdrachten per week extra aannemen. Tel uit mijn winst!”

Bereken jouw winst

Met onze calculator kun je berekenen wat, binnen de verschillende abonnementsvormen, je verdiensten zijn bij de verkoop van de producten.
De calculator is toegankelijk wanneer je bent ingelogd in je account onder 'Verdiensten-calculator' in het menu.

Kleine ondernemersregeling (KOR)?

Als je je btw-identificatienummer hebt ingevoerd op de 'mijn profiel' pagina, dan wordt je gezien als ondernemer. We betalen dan je verdiensten uit inclusief btw.
Als je een ondernemer bent en gebruik maakt van de kleine ondernemersregeling (KOR), zorg dan dat je je btw-identificatienummer niet invult. Je verdiensten worden dan exclusief btw uitbetaald omdat wij dan de afdracht van btw voor je verzorgen. Dit geldt automatisch ook voor hobbyfotografen zonder btw-identificatienummer.

Verzendkosten

De order- en verzendkosten bedragen 3,29 euro per bestelling voor afdrukken, 6,75 euro voor het formaat 30x45 cm of groter, of 0,75 euro per bestelling voor downloads. Je bepaalt zelf of je deze kosten zelf betaalt of de afnemer, of dat je ze gedeeltelijk voor je rekening neemt.

Noot: Verzenden naar het buitenland is mogelijk. Voor zendingen naar België gelden dezelfde verzendkosten als binnen Nederland. Bij verzendingen naar andere landen berekenen we een toeslag op de verzendkosten afhankelijk van de producten en de bestemming. Deze toeslag is altijd voor rekening van klant, ook als je in je verkoopprofiel hebt aangegeven de verzendkosten te willen betalen voor je klanten.